Bourbon-Lancy ... l'été des portraits

Les Belges à Bourbon-Lancy

In het middeleeuwse stadje Bourbon-Lancy in de Franse Bourgognestreek stelden 350 beroepsfotografen uit verschillende landen tot 30 september hun beste werken op het vlak van portretfotografie tentoon. Een van hen is Kurt Vansteelant uit Zedelgem die onlangs nog werd genomineerd met een Europees portret-label.

Vlamingen zijn eregasten op het grootste portretfestival in Frankrijk.
25 Vlaamse beroepsfotografen zijn eregasten op het grootste portretfotofestival van Europa in Bourbon–Lancy in Frankrijk.
Van 6 juli tot 30 september 2008 heeft in Bourbon-Lancy in
Bourgogne Frankrijk « L’été des portraits »   plaats ,de grootste openlucht  fototentoonstelling van Europa .
 
Bourbon-Lancy, een stadje van 5600 inwoners in de Bourgogne streek staat gedurende 3 maanden volledig in het teken van de portretfotografie. In alle straten en pleinen hangen portretfoto’s op grootformaat  van fotografen van gans de wereld.
 De portretfotografie van Vlaamse fotografen gaat in het buitenland niet onopgemerkt voorbij.  Vandaar dat de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen dit jaar op dit festival  “ gast d’honneur” is.
 Met een groepstentoonstelling  van 25 Vlaamse vakfotografen in “Le Musée Eglise Saint Nazaire” imponeert deze beroepsvereniging vele duizenden bezoekers. De tentoonstelling is een echte promotie van Vlaamse Vakfotografie  en van Vlaamse beroepsfotografen in het buitenland. Kurt Vansteelant neemt er deel met 2 creatieve kleurrijke portretten. In het najaar neemt deze Zedelgemse fotograaf nog deel aan het PipphotoFotofestival in Pingyao in China.